_

Djotiš

Djotiš svetovanje je namenjeno razumevanju najprej sebe, na primer zakaj smo se znašli v trenutni življenjski situaciji, in razumevanju naših potencialov. Ponudi nam vpogled v širšo sliko sebe v svetu, zagledamo se kot celostno in celovito bitje, ki je lahko veliko več, kot pa dejansko uresničuje. Opremljeni s temi spoznanji se lahko odmaknemo od vztrajanja in zaletavanja v podobne situacije in znamo pogledati celoto, vse, kar smo in vse možnosti, ki jih imamo. Ko se drugače naravnamo, se spremeni naš odnos do sebe, do sveta in do drugih ljudi. S spremenjenim odnosom pa lažje in z večjo samozavestjo sprejemamo optimalne odločitve, da svojo življenjsko pot prilagodimo svojim željam in ne okoliščinam, na katere sprva nimamo vpliva.

Kako poteka djotiš svetovanje?

_

Djotiš pojasnjuje vpliv nebesnih teles na življenje na Zemlji, pri čemer za celostno razumevanje življenja združuje astrologijo in mitologijo. Na podlagi datuma, ure in kraja našega rojstva ponudi izkušenemu djotiš interpretu vpogled v različna področja našega življenja, predvsem pa razbere našo življenjsko situacijo in globlje vzroke, zakaj se obremenjujemo s problemi, iz katerih še ne znamo izstopiti. Djotiš oziroma vedska astrologija obsega poleg astronomije tudi indijsko mitologijo in je kot taka sistem za celostno razumevanje življenja, zato je priporočljivo izbrati temo oziroma vprašanje, s katerim dobimo usmeritev za interpretacijo in svetovanje. Pogosto mi ljudje zastavijo sledeča vprašanja:

 • Kaj naj smiselnega počnem s sabo in s svojim življenjem?
 • Ne vem, kakšno službo si želim.
 • Moja služba me ubija. Ne vem, kaj bi naredil. Strah me je.
 • Zakaj me tako močno obvladuje strah?
 • S partnerjem se stalno prepirava. Ali naj vztrajam?
 • Ne morem zanositi. Kako mi kaže na področju otrok?
 • Imam nekaj tragičnih smrti v družini. Zakaj se to dogaja?
 • Imam raka na pljučih. Kaj lahko naredim?
 • Sem samski in želim resno partnerico. Kaj se mi dogaja?
 • Vsi nekaj hočejo od mene. To me izčrpava. Kako naj poskrbim zase?
 • Stalno me skrbi, da bom hudo zbolel. Zakaj tako razmišljam?
 • Sem v zgodnjih srednjih letih in imam občutek, da sem vse zamudila. Vrtim se v krogu razočaranja, krivde in ne vem, kje začeti.
 • Sem kar zadovoljna z življenjem, pa me vseeno zelo zanima, kakšna je moja karta. Ali bo tako še naprej?
 • Zanima me, kaj mi djotiš lahko pove o meni.

Na svetovanju postavljam podvprašanja in nit pogovora gre na podlagi rojstne karte v individualno smer, saj je svetovanje odvisno od težave in okoliščin, starosti in življenjskih izkušenj posameznika. Djotiš ne napoveduje prihodnosti! Djotiš vidi tok življenja, a ga ne opredeljuje v paradigmi dobrega in slabega. Podobno kot pri predajanju bioenergije, djotiš svetovalec zgolj pomaga in vzpodbuja. Vsak posameznik pa mora sam sprejeti prihodnje odločitve, ker bo zanje tudi sam odgovoren.

Pogosto že ti pogovori povzročijo olajšanje. V varnem okolju se lahko odpremo in glasno izrečemo stvari, ki so v vsakdanjem življenju potlačene, neslišane. Ljudje pozabljamo, da nam ni treba vztrajati v nečem, kar nam ne ustreza in nas ne izpolnjuje – najsi bo to odločitev za poklic ali partnerja. Globoko v sebi že poznamo odgovore na vprašanja, ki si jih postavljamo, a smo jih s pričakovanji okolja in osebno pasivnostjo prekrili, uspavali. Djotiš nam jih s svojim razlaganjem življenja ponovno predoči, in ko te odgovore ozavestimo, spremenimo pogled nase. Ko spremenimo dojemanje sebe, pa se začenjajo spreminjati tudi odnosi – tako do sebe, drugih in okoliščin. Začnemo izbirati svoj pogled na situacijo, tudi če nanjo ne moremo vplivati, in s tem dejansko jemljemo življenje v svoje roke. Nejevolje, ker ne dosegamo svojih pričakovanj, začne pojemati. Nov dan spet pomeni novo priložnost in izbrane misli so najmočnejše orodje, ki spreminjajo pridobljeno in prirojeno (to je popotnica, ki jo imamo ob rojstvu).
Do te točke nam pomaga priti djotiš – opomni nas na naše potenciale in nam ponudi spodbudo, da jih uresničimo. Da to res storimo in da nam takšen način gledanja na situacije preide v navado, pa je seveda potrebnega nekaj ali veliko osebnega poizkušanja ali truda. A zelo veliko je vedeti, zakaj poizkušamo in se trudimo in da gremo v smer, kamor želimo!

Djotiš svetovanje za otroke

_

Na željo staršev lahko razberemo, kaj piše v otrokovi karti, kako dojema sebe in starše. Za starše je predvsem koristno spoznati, kaj je pri določenem otroku izziv oz. zakaj je izziv v njunem odnosu. Kart polnoletnih otrok brez njihovega dovoljenja ne interpretiram.