_

Djotiš

Djotiš svetovanje je namenjeno razumevanju sebe in naše življenjske poti skozi naravne ritme in naravna načela. Osvetli naše naravnanosti, naše lastnosti in daje vpogled, na kaj naj bomo pozorni, kje smo močni in kaj lahko spremenimo, kadar smo nezadovoljni.  Celotno sliko posameznika pridobimo tudi skozi analizo področij v življenju (psihofizične sposobnosti, zdravje, bolezen, služba, kariera, finančna varnost, partnerski odnosi, odnosi z otroci, starši, duhovni razvoj, ustvarjanje…). Namen svetovanja je, da lažje uresničujemo sebe, svoje želje, cilje, da smo naravni v željeno smer in da smo opremljeni z informacijami o sebi, o vzrokih in posledicah. Tri zaporedna srečanja omogočajo, da se ustvari dovolj prostora za izražanje, pogovor in razumevanje naravnih načel.

Namen življenja ni trpljenje, ampak pot, ki je posuta z našim zadovoljstvom in polnimi trenutki.

Kako poteka djotiš svetovanje?

_

Djotiš uporablja nebesna telesa in naravne ritme. Na podlagi datuma, ure in kraja našega rojstva ponudi izkušenemu djotiš interpretu vpogled v različna področja našega življenja, predvsem pa razbere našo življenjsko situacijo in globlje vzroke, zakaj se obremenjujemo s problemi, iz katerih še ne znamo izstopiti. Djotiš oziroma vedska astrologija obsega poleg astronomije tudi mitologijo in filozofijo in je kot taka sistem za celostno razumevanje življenja, zato je priporočljivo izbrati temo oziroma vprašanje, s katerim dobimo usmeritev za interpretacijo in svetovanje. Pogosto mi ljudje zastavijo sledeča vprašanja:

 • Kaj naj smiselnega počnem s sabo in s svojim življenjem?
 • Ne vem, kakšno službo si želim.
 • Moja služba me ubija. Ne vem, kaj bi naredil. Strah me je.
 • Zakaj me tako močno obvladuje strah?
 • S partnerjem se stalno prepirava. Ali naj vztrajam?
 • Ne morem zanositi. Kako mi kaže na področju otrok?
 • Imam nekaj tragičnih smrti v družini. Zakaj se to dogaja?
 • Imam raka na pljučih. Kaj lahko naredim?
 • Sem samski in želim resno partnerico. Kaj se mi dogaja?
 • Vsi nekaj hočejo od mene. To me izčrpava. Kako naj poskrbim zase?
 • Stalno me skrbi, da bom hudo zbolel. Zakaj tako razmišljam?
 • Sem v zgodnjih srednjih letih in imam občutek, da sem vse zamudila. Vrtim se v krogu razočaranja, krivde in ne vem, kje začeti.
 • Sem kar zadovoljna z življenjem, pa me vseeno zelo zanima, kakšna je moja karta. Ali bo tako še naprej?
 • Zanima me, kaj mi djotiš lahko pove o meni.

Na svetovanju postavljam podvprašanja in nit pogovora gre na podlagi rojstne karte v individualno smer, saj je svetovanje odvisno od težave in okoliščin, starosti in življenjskih izkušenj posameznika. Djotiš ne napoveduje prihodnosti! Djotiš vidi tok življenja, a ga ne opredeljuje v paradigmi dobrega in slabega. Podobno kot pri predajanju bioenergije, djotiš svetovalec zgolj svetuje in vzpodbuja. Vsak posameznik pa mora sam sprejeti prihodnje odločitve, ker bo zanje tudi sam odgovoren.

Pogosto že ti pogovori povzročijo olajšanje. V varnem okolju se lahko odpremo in glasno izrečemo stvari, ki so v vsakdanjem življenju potlačene, neslišane. Ljudje pozabljamo, da nam ni treba vztrajati v nečem, kar nam ne ustreza in nas ne izpolnjuje – najsi bo to odločitev za poklic ali partnerja. Globoko v sebi že poznamo odgovore na vprašanja, ki si jih postavljamo, a smo jih s pričakovanji okolja in osebno pasivnostjo prekrili, uspavali. Djotiš nam jih s svojim razlaganjem življenja ponovno predoči, in ko te odgovore ozavestimo, spremenimo pogled nase. Ko spremenimo dojemanje sebe, pa se začenjajo spreminjati tudi odnosi – tako do sebe, drugih in okoliščin. Začnemo izbirati svoj pogled na situacijo, tudi če nanjo ne moremo vplivati, in s tem dejansko jemljemo življenje v svoje roke. Nejevolje, ker ne dosegamo svojih pričakovanj, začne pojemati. Nov dan spet pomeni novo priložnost in izbrane misli so najmočnejše orodje, ki spreminjajo pridobljeno in prirojeno (to je popotnica, ki jo imamo ob rojstvu).
Do te točke nam pomaga priti djotiš – opomni nas na naše potenciale in nam ponudi spodbudo, da jih uresničimo. Da to res storimo in da nam takšen način gledanja na situacije preide v navado, pa je seveda potrebnega nekaj ali veliko osebnega poizkušanja ali truda. A zelo veliko je vedeti, zakaj poizkušamo in se trudimo in da gremo v smer, kamor želimo!

Djotiš svetovanje za otroke

_

Na željo staršev lahko razberemo, kakšne predispozicije so v otrokovi karti, kako dojema sebe, starše, okolico… Za starše je predvsem koristno spoznati, kaj je otroku v določenem obdobju pomembnejše, kaj potrebuje oz. kaj in zakaj je izziv v njunem odnosu. Kart polnoletnih otrok brez njihovega dovoljenja ne interpretiram.

Izračun datuma začetka določene aktivnosti (Muhurta)

_

V odločitev za novo aktivnost, bodisi novo življenjsko poglavje ali samo nov hobi, nas vodijo predvsem naše želje in pričakovanja, pa tudi strahovi in zadržki. Kaj bo prevladalo in kako se bodo naše aktivnosti odvijale, pa ni odvisno samo od nas, pač pa tudi od vibracij naravnih ritmov. Ti lahko našo dejavnost bodisi podprejo in smo ob tem zadovoljnejši in uspešnejši, lahko pa se zavlačuje, kar nas obremenjuje in kljub začetnemu trudu stvari ne stečejo. Zagotovo ste že vsi doživeli duhamorna obdobja sizifovega dela.

Življenje v skladu z naravnimi ritmi zato priporočam ne samo glede dnevnega in sezonskega bioritma, ampak tudi glede naših želja in angažiranj. Ni vseeno, kakšno vibracijo vnašamo v svoje dejavnosti. Lahko vstopamo s podporo, kar pomeni, da izberemo datume, ki so za nas dobri in ugodni. V djotišu z uporabo tako imenovane izbirne astrologije lahko določimo optimalen začetek izbrane aktivnosti, in sicer z ugotavljanjem usklajenosti naše vibracije z okoljsko. Izračun upošteva številne cikle, elemente in kriterije. Izbrati idealen čas v razpoložljivem terminu je občasno nemogoče, lahko pa se približamo najboljši možnosti oziroma najoptimalnejši usklajenosti glede na dane okoliščine.

Pri kakšnih začetkih si lahko pomagamo z muhurto?

Kupovanje nepremičnine, začetek gradnje, vselitev, spočetje, začetek poslovanja, zaposlitev sodelavca, začetek njegovega dela, investicija, poroka, začetek izobraževanja ali učenja, nakup ali prodaja, potovanja, operacije, sajenje, žetev, začetek zdravljenja (ali jemanja zdravil), začetek pisanja knjige, začetek projekta, selitev, odgovor na obtožbe in tožbe pravne narave, sestavljanje oporoke, ločitev … pri vsem skratka, kar se nam v življenju dogaja in nam je pomembno.

_